Türkiye’nin Eğitim Sisteminin Çökertilmesi! (‘Memleketi ABD’ye peşkeş çektiler!’) | #MutlakaOku
O kadar “ikili anlaşma” dedim, memleketi ABD’ye peşkeş çektiler dedim. Bu dediklerimin altını doldurabilirim. Çünkü elimde, resmi gazetede basılı evrak var. Mesela, şu “EĞİTİM” konusundan bahsedeyim. Paylaşmanızı rica ediyorum. Paylaşın ki, cümle alem duysun ve bilsin.
- Türkiye’nin eğitiminin çökertilmesini sağlayan bu anlama 27 Aralık 1949’da imzalanıyor. 18 Mart 1950 tarihinde resmi gazetede yayınlanıyor. Buyrun, arşivden tarayıp buldum:
- Bu anlaşma 9 maddelik kısa bir anlaşma. Fakat bunun öncesi var. Önceki anlaşma 27 Şubat 1946 tarihli. Önce, bu anlaşmadan kısaca bahsetmek gerekiyor. Özetlemek gerekirse, 1946’da ABD Türkiye’ye borç veriyor. Ama bu parayı geri istemiyor. Çünkü ABD çakallık peşinde.
- ABD, 1946’da Türkiye’ye para veriyor. Bu paranın geri ödenmesini istemiyor. Bu paranın Türkiye’deki Merkez Bankası’nda tutulmasını istiyor. Yine, 1946 tarihli anlaşmada ABD diyor ki, “ileride bu parayı eğitim vb. amaçlar için kullanacağım”
- Yani önce borç veriyor, sonra o parayı ödünç olarak Türkiye’de bırakıyor. Daha sonra da o parayı kullanabilmek için yeni bir anlaşma imzalıyor: En başta bahsettiğim, 27 Aralık 1949 tarihli EĞİTİM anlaşması…
Peki bu anlaşmada ne var ki, bizim eğitim sistemi çöküyor?
- Bu 1949 tarihli EĞİTİM anlaşmasına göre 8 kişilik eğitim komisyonu kuruluyor. Yarısı Türk yarısı Amerikan. Komisyonun başkanı ise ABD büyükelçisi. Oylar 4-4 olursa, kararı ABD büyükelçisi verecek. Yani bizim 4 üye tuzluk. Göstermelik.
- Bu komisyon, anlaşmanın 1. maddesine göre TC ve ABD hükümetleri tarafından tanınıyor. TC hükümeti bu komisyonun ihtiyacı olan parayı (hani bize verdikleri ve MB’de tutulan parayı) sağlıyor.
Peki bu komisyon neden kuruluyor? Ne gibi yetkileri var?
- Türkiye’deki eğitim kurumlarında ABD vatandaşları veya bunlar namına yapılan faaliyetlerle ilgili her türlü işlem yapabiliyorlar. Maddede “bunlar namına” ifadesi var. Yani ABD programına dahil edilen Türkleri de kapsama alabiliyorlar.
- Özetle ABD’den ajanları taşıyıp üniversitelere sokacaklar. Sonra bu ajanlar bazı eğitim programları kuracak. Türkleri de bu programa katıp Türk üniversitelerinde at oynatacaklar. Parasını da bizim hükümet verecek. Bu kadar mı? Hayır. Devam ediyoruz.
- Türkiye’nin burs verip dışarıya göndereceği öğrenciler konusunda bu komisyon tavsiye yetkisine sahip. Yani seçip seçip ABD’ye götürecekler, sonra bir güzel devşirip geri gönderip devletin kritik mevkilerine yerleştirecekler. Ondan sonra zaten, müfredatı bile bunlar yapıyor.
- Son madde ise bomba… ABD dışişleri bakanı bu komisyonun her türlü işini gözden geçirme yetkisine sahip. Yani ABD hariciyesi, Türkiye’nin eğitim sistemini kontrol eden komisyonu kontrol edebilecek. Bu anlaşmayı imzalayan Faik Akdur, Güneri Cıvaoğlu’nun kayın babası…
- Bu anlaşma sayesinde ABD hem Türkiye’deki üniversitelere sızıyor hem de yetenekli gençleri kapıp ABD’ye götürüp bir güzel devşirip akabinde Türkiye’de önemli mevkilere getiriyor. Bu komisyon tarafından seçilip ABD’ye gönderenler arasında kimler var, biliyor musunuz?
- Bu komisyon tarafından seçilip ABD’ye gönderilen ve sonra Türkiye’ye gelip başbakanlık yapan 2 kişi biliyorum. Bunlar dışında 2 kişi daha var. Onlar da muhalefet partisinin genel başkanlığını yaptı. Bu saydıklarımdan 3 tanesi şuan ölü. Biri hayatta
- Şimdi “Bu komisyona ne oldu. Hala duruyor mu” diye soran arkadaşlar olacak. Evet arkadaşlar. Duruyor.
- Bu da komisyon üyelerinin listesi. Dört Amerikalı dört Türk olmak üzere sekiz üye… Hiç değişmedi :)))
- Ve son olarak… Türkiye’deki gibi bir çok ülkede benzer komisyonları var. Haritaya bakın… İyi uykular…
- Kırmızı kareye dikkat. Our boys..
- Dışişleri resmi sitesinde yer alan Ali Babacan özgeçmişi… Daha da sert gerçeklere dayanabilecek miyiz?
Bu Konu, CON SINOV @10uncukoylu Kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan, bir Twitter hesabının, paylaşımlarından derlenerek oluşturulmuştur…
Kaynak: Mutlaka Oku | https://mutlakaoku.com/turkiyenin-egitim-sisteminin-cokertilmesi-memleketi-abdye-peskes-cektiler/ @Bilgiselleri aracılığıyla
Bu Yayına Yorum Yapın